In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Bill Gates stelt futuristisch toilet voor !

Het concept heeft geen water of riolering nodig

De Amerikaanse miljardair en filantroop Bill Gates heeft in de Chinese hoofdstad Peking een futuristisch toilet voorgesteld. Het concept heeft geen water of riolering nodig en gebruikt chemicaliën om menselijke afvalproducten in kunstmest om te vormen. Het toilet werd ontwikkeld door onderzoeksprojecten die door de Bill & Melinda Gates Foundation werden gefinancierd. Er zijn meerdere ontwerpen van het toilet, maar alle versies werken met een scheiding van vloeibaar en vast afval.

Gates zegt te verwachten dat de markt voor het toilet tegen eind volgend decennium een waarde van meer dan 6 miljard dollar zal hebben.

HygiŽne spaart leven half miljoen jonge kinderen

"Slechte sanitaire voorzieningen kosten elk jaar aan een half miljoen jonge kinderen het leven,” benadrukt Gates.
“Bovendien leiden de problemen jaarlijks tot 200 miljard dollar verlies door ziektekosten en gederfde inkomsten.
Men mag niet vergeten dat een emmer menselijke afvalstoffen 200 biljoen cellen van rotavirussen omvat, samen met 20 miljard shigella-bacteriën en 100.000 eieren van parasitaire wormen.”

Het toilet, waaraan verscheidene jaren werd gewerkt, is volgens Gates inmiddels klaar voor een marktintroductie.
In een volgende stap moet het concept bij een aantal potentiële fabrikanten worden gepromoot.

De Gates Foundation heeft ongeveer 200 miljoen dollar in de ontwikkeling van het toilet geïnvesteerd en verwacht dat ongeveer eenzelfde bedrag moet worden voorzien vooraleer de technologie voor een grootschalige distributie in aanmerking kan komen.

"Het huidige toilet spoelt het afval gewoon weg in het water,” zegt de filantroop.
“Het nieuwe concept heeft daarentegen geen riolering nodig".
"Zowel de vloeistoffen als vaste bestanddelen worden behandeld en chemisch bewerkt.”

Gates vergeleek de introductie van het nieuwe toilet met de doorbraak van de personal computer in het midden van de jaren zeventig. In beide gevallen kon volgens hem een oplossing op huishoudelijk niveau worden aangeboden.

Vrijhandel om toiletten te bouwen / moderniseren

In China heeft president Xi Jinping een driejarige campagne opgezet om tegen eind dit decennium 63.000 toiletten te bouwen of te moderniseren. De operatie moet volgens de president het toerisme en de economische groei van het land stimuleren.

Gates wees er daarbij ook op dat de technologie achter het toilet een vrucht is geweest van geglobaliseerde inspanningen en vrijhandel. "Ik geloof oprecht dat handel elk land toelaat zijn beste troeven uit te spelen,” betoogde hij. “De onderdelen van dit toilet zijn onder meer afkomstig uit China, Thailand en de Verenigde Staten.” Een dergelijke samenwerking biedt volgens Gates dan ook een belangrijke meerwaarde.

China neemt een steeds groter deel van de wereldwijde hulpprojecten voor zijn rekening. Dat is, naast enorme enorme infrastructuurinvesteringen in ontwikkelingslanden, een fundamentele pijler van het buitenlands beleid.

In de Verenigde Staten wordt onder impuls van president Donald Trump daarentegen de buitenlandse hulp ingeperkt. Dat kadert in een streven van het land om zich uit een aantal buitenlandse verplichtingen terug te trekken. Gates zei echter dat de Verenigde Staten een vergissing zouden begaan door de buitenlandse hulp te schrappen.

Die inspanningen vergen geen groot deel van het budget, maar hebben een gigantische impact,” voerde Bill Gates eraan toe.

Auteur : Marc Horckmans - 13 nov 2018

Wat is er nu al beschikbaar

In afwachting van de introductie van deze mogelijks geweldige introduktie,
vind je hier alvast een aantal bestaande uitvoeringen !

composttoilet --- droog toilet --- ziya droogtoilet --- biocom --- nonolet --- twaalf ambachten --- separett --- nowato --- envirolet --- sawi biocom --- biolan --- clivus multrum --- scheidend toilet --- komposttoilette